Ik had afgelopen week een prachtige wandel verdiepingssessie en deze cliënt vroeg aan mij: wat is verbinding en hoe kan ik deze echt aangaan met mensen.

Laten we het eerst eens over relaties hebben. Je wil dat de mensen met wie je relaties aangaat – zoals ik al zei, vriendschappelijke of liefdesrelaties – dat zij jou UPDATEN. Je wil relaties met mensen die jij bewondert, maar ook die jou bewonderen. Mensen die jou inspireren en daardoor je ook onbewust motiveren om een beter, leuker en liefdevoller mens te zijn. Om echt iets te betekenen.

En dan verbinden 

Door jezelf te worden, kan je steeds beter verbinden. Verbinden is niets meer dan iemand echt toelaten, helemaal jezelf zijn en je kwetsbaar durven opstellen. Ook heeft verbinden met vertrouwen te maken. Vertrouwen in jezelf en in de ander. 

Om te kunnen verbinden is het belangrijk dat je overtuigingen loslaat. Een aantal voorbeelden van overtuigingen zijn:
▶️ Ik kan niemand vertrouwen
▶️ Ik kan alles beter zelf doen

Maar om echt te kunnen verbinden moet je ook de dingen die je hebt meegemaakt loslaten. Dus wat je in vorige vriendschappen en relaties hebt meegemaakt. Je weet wel die vriendin die je van de ene op de andere dag liet stikken of die ex die je bedroog en tegen je loog. 

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat je laagjes hebt opgebouwd. Of een muur hebt opgetrokken. Het is maar hoe je het ziet 😉

Oké, laten we beginnen met de meest voorkomende connectie namelijk

👉🏻 De oppervlakkige connectie. Deze kan je met een collega of een vriend hebben of met iemand met wie je aan het daten bent. Je praat met elkaar, het klikt, je hebt lol, maar leert de ander niet per se beter kennen. Je weet een beetje in grote lijnen hoe hij of zijn leven eruitziet, maar verder heb je geen idee van wat deze persoon echt denkt en voelt.

Dan gaan we naar mijn favoriet namelijk
👉🏻 De diepe connectie. Als je samen communiceert creëer je meer energie tussen elkaar! Dit gaat om emoties, over je waardes, wat je doet in het leven,  hoe je dingen ervaart, wat belangrijk voor je is, wat je fijn vindt, de gedachten de je hebt en dat iemand je begrijpt, je hoort en ziet. 

verbinding, relaties

Kijk, weet je wat het is…

Het is vaak een drempel die je over moet voordat je dingen durft te delen, of je hebt nog nooit gedeeld en het voelt heel erg kwetsbaar. Of je hebt dingen gedeeld en iemand heeft jou daarna pijn gedaan. 

Maar delen met elkaar leidt tot een diepe emotionele connectie. En daar komt het mooie woord… verbinding. 

Verbinding betekent ook dat er ruimte is om te delen. Het is een plek waar je niet in je eentje met al die dingen hoeft rond te lopen, een plek waar alles er mag zijn, een plek waar je je hart kan luchten, een plek waar je helemaal jezelf kan zijn. Zonder (voor)oordeel. Vaak willen we alles uitdokteren in ons hoofd omdat we het nog niet begrijpen. We willen het op een rijtje zetten. Maar de winst ligt in het delen met die vriend/vriendin of liefdespartner voordat je het zelf eigenlijk begrijpt of het op een rij hebt.

Deel wat er gaande is zodat je SAMEN dingen kan uitdokteren. Dat is verbinden. Zodat je samen tot iets kan komen. Dat is verbinden. Dat delen zorgt ervoor dat de andere persoon met vragen komt waardoor er een ander licht gaat schijnen op datgene wat speelt in jouw hoofd. Er ontstaat nog meer verbinding. 

Durf jezelf te openen om een connectie te ervaren op dieper niveau. Daar ontstaat onvoorwaardelijke liefde. En die kan je voelen met bijvoorbeeld je zus of je beste vriendin en ik hoop en gun het je zo dat je dit ook met je liefdespartner of toekomstige liefdespartner ervaart. Want in verbinding zit de magie. 

Liefde en relatie kan alleen ontstaan als je dit laagje voor laagje afpelt. 

Ik maakte een podcast over verbinding in relaties. Die kun je HIER beluisteren.

Liefs,
Charlie