Ik had vandaag een 1 op 1 sessie met een van de deelneemster aan mijn #ECHTINBALANS programma. Ze zei tegen mij: ik heb het gevoel dat ik geleefd word. De dagen vliegen voorbij, ik hou all ballen hoog en weet gewoon niet hoe ik dat kan doorbreken zonder anderen tekort te doen. Ik heb het gevoel dat ik in alles tekort schiet. En ze begon te huilen. Mijn hart brak. En haar reactie was helemaal niet ongebruikelijk, want ik heb wekelijks zulke sessies. 

Ze zei: ”Ik wil die leuke moeder zijn, die leuke vrouw, ik wil een leuke vriendin zijn en goed presteren op mijn werk, maar ik ben op”. Ze is volledige UIT BALANS.

Wat is er gebeurd?

Als je de verbinding met jezelf kwijtraakt dan besta je wel, maar je LEEFT niet. Veel mensen ademen wel, maar ze leven niet echt. Want ze leven vanuit “angst”, vanuit MOETEN. Ze willen het goed doen, ze willen ertoe doen. Maar ze worden geleefd. Huur betalen, kinderen verzorgen, huishouden doen, werken enz. Als dat het enige is waar je voor leeft dan sloop je jezelf. Dan put je jezelf uit.  

Wat we NODIG hebben, wat een basisbehoefte is, is stilstaan en DOEN!

Doen waar jij blij van wordt, waar jij energie van krijgt en waarvan jij diepe ontspanning ervaart. Je mag terug naar jezelf. 

  • Maar wie ben je dan? 
  • Wie wil je zijn?
  • Hoe wil jij je voelen?
  • Wat is belangrijk voor jou?

Als je het contact met jezelf kwijt raakt, dan ben je niet meer bewust bezig met leven. 

Ben je het contact met jezelf kwijt, dan ben je de verbinding met jezelf kwijt en dan raak je in de war. Dan loop je rond als een kip zonder kop. Lijstjes afwerken… en door. 

En de cijfers liegen er niet om hè! In Nederland zijn er meer dan 1.2 miljoen mensen met burn-out klachten en meer dan de helft daarvan gebruikt slaappillen of antidepressiva. In plaats van de kern van het probleem aan te pakken!

Een echte burn-out, er DIEP in zitten, is niet meer kunnen. Je kan niet meer en de dagelijkse dingen zijn te veel. Burn-out gerelateerde klachten zijn bijvoorbeeld uitputting, emotionele schommelingen, je niet goed genoeg voelen, een onrustig lijf, een vol hoofd, piekeren, misschien slecht slapen, altijd aanstaan en veel negatieve gedachten hebben.  

En al die signalen zijn de grootste energieslurpers die er zijn. Je hebt geen kracht om de dag aan te gaan en problemen te overwinnen, je bent voortdurend aan het overleven.

Je moet tijd nemen voor jezelf.

En als je dat niet doet dan loop je achter jezelf aan, dan word je opgezogen door de maatschappij want je moet zoveel… Nee, je moet gewoon veel van jezelf!

❇️ Leef het leven zoals jij het wil.
❇️ Ga terug naar de basis. 
❇️ Jij bent de baas over je eigen leven. 
❇️ Wie wil je zijn en hoe wil je je voelen.
❇️ Leer jezelf kennen. Leer je lijf kennen. Leer je emoties doorvoelen en leer je grenzen kennen.

En voor jezelf tijd nemen of kiezen is niet egoïstisch.

Egoïstisch is alles uitsluitend voor jezelf doen en geen rekening houden met anderen. Voor jezelf zorgen is zorgen dat jij die persoon kan zijn die je wil zijn. Passend in jouw leven en zonder anderen tekort te doen. 
Je moet in je eigen kracht staan zodat je de wereld aankan en de dingen positief ziet. Jij mag in het middelpunt van je leven staan. Dan ben je in balans. 

Hoe krijg je meer balans met een drukke baan, de kids, je huis, je partner en noem het allemaal maar op?

Ga in het midden staan. In het middelpunt van je eigen leven heb jij de regie en overzicht. Je pakt de verantwoordelijkheid voor jezelf. Je hoeft niet ALLEEN aan jezelf te denken, maar je moet alleen jezelf niet VERGETEN!!!
Want dan, als je jezelf keer op keer vergeet, komen die burn-out klachten en glij je misschien wel in het zwarte donkere hol van de burn-out. 

Ik ben zo blij dat ik een burn-out heb gehad, ook al was het de ergste, zwaarste en donkerste periode uit mijn leven. Maar daardoor ben ik nu wel wie ik ben. Daardoor LEEF ik nu en daardoor ben ik de persoon die ik wil zijn. Ik geef heeeeeel veel. Maar dat start bij mijzelf en mijn lichaam geven wat het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.

Veel mensen starten bij allemaal dingen zoeken om maar meer energie te krijgen. Nee, je moet je eerst bewust worden van de problemen om daarna jezelf terug te vinden, balans te vinden. Rust in je hoofd, rust in je lijf, een gezond lijf, overzicht in je leven en pas dan start energie. Dat is wat ik doe in mijn #ECHTINBALANS programma. Het is de reis terug naar jezelf, naar rust, flow, overzicht en gezondheid. 

Daarna, wanneer de energie weer komt, ga je leren GRIP op je energie te krijgen. Dit programma krijg je trouwens nu gratis als je je aanmeldt voor mijn echt in balans coachingstraject. 

Ik werk op 5 lagen van problemen, want HET probleem is nooit het echte probleem. Het is niet voor niets dat 66% van de mensen die overspannen zijn geweest of een burn-out hebben gehad binnen 3 jaar terugvallen. Ze hebben brandjes geblust, maar de onderliggende problemen zijn niet opgelost. 

Ik werk met verschillende verdiepingen en loslaat technieken. Want het is INNERWORK. Verander je binnenwerk en verander je verhaal, dan pas verander je je leven. 

Wat jij nodig hebt is een nieuw hoofdstuk met een nieuwe pagina die nog helemaal wit is. Vanuit daar kun je opnieuw beginnen. En ik wil je daarbij helpen. In 12 weken met mij als coach aan je zij, zodat je begrijpt waar je blokkades zitten, welke problemen we mogen oplossen en hoe jij in jouw leven rust, ontspanning en balans kan creëren zonder anderen tekort te doen. Zodat nieuwe energie weer gaat stromen. Zodat jij weer gaat leven.