Moe, overprikkeld, spanningshoofdpijn en brainfrog/kortsluiting (wolken in mijn hoofd) waren de belangrijkste klachten aan het begin van mijn burn-out. Ik wilde zo snel mogelijk van mijn klachten af (wat natuurlijk onmogelijk is) en vond super positieve verhalen over de spijkermat.

MAAR!
De spijkermat hielp mij ook (en vele anderen) ontprikkelen, mijn gelukshormoon boosten, ontspanning activeren, van mijn stijve nek en rug af, van mijn rusteloze benen af en de spijkermat zorgde ervoor dat ik weer goed kon slapen!

Ik kan nu niet meer zonder mijn spijkermat!

Iedereen die ik begeleid in mijn #ECHTINBALANS traject en ook voor mijn volgers op Instagram die last hebben van overspanning of een burn-out raad ik direct deze (super) spijkermat aan. Het leert je om dagelijks 15-30 minuten de tijd te nemen voor jezelf, te ontspannen en ontprikkelen. Het is de simpelste en meest effectieve manier om je zenuwstelsel tot rust te brengen.

Hoe werkt een spijkermat?

Op de mat zitten honderden acupressuur-puntjes. Ze stimuleren je zenuwen op een goede manier en verbeteren je bloedcirculatie. Zo draagt het bij aan je herstelvermogen, het tot rust brengen van je zenuwstelsel en brein, vermindering van spanningsbuikpijn, angst en paniek te reguleren en het draagt bij aan een boost voor je natuurlijke energiesysteem.

Ik gebruik de spijkermat van Flowee eigenlijk altijd voor het slapengaan in bed. Tenzij ik overdag de behoefte voel en thuis werk, dan pak ik hem in de pauze mee. Wat ik echt super fijn vind is om de mat ook te gebruiken voor mijn voeten. Uh, met je voeten op die spijkers? YES! Om mijn energie en doorbloeding en lymfen te stimuleren.

RUSTEN = HERSTELLEN

♡ Zorg dat je mat helemaal plat ligt op bed of op de grond. Dan voel je de spijkers in je rug, nek en hoofd drukken. Je kan gaan tintelen, in slaap vallen, het heel warm of koud krijgen. Alles wordt in werking gezet 😉

♡  Je voelt een directe boost van je gelukshormonen zoals endorfine en oxytocine(knuffelhormoon) die rijkelijk worden aanmaakt.

♡ Start met 10/15 minuten. Ik zorgde er in het begin voor dat mijn Meditation Moments app, waar ik ontspannende muziek op luister, na 15 minuten stopt. Nu lig ik er voor het slapengaan op en val ik soms in slaap hihi. Dan lig ik er wel heel lang op.

Alle ervaringsverhalen en extra achtergrondinfo kun je op de website van Flowee lezen.

>> Ik heb trouwens deze van Flowee met een kussentje voor mijn gespannen nek/schouders. Maar het kan ook zonder kussentje, doe vooral wat voor jou goed voelt.

Hier kun je lezen welke spijkermat het beste bij je past.

Disclaimer: dit matje mag niet worden gebruikt bij epilepsie of als je zwanger bent. Omdat bepaalde drukpunten een aanval kunnen uitlokken of misschien wat weeën kunnen opwekken.